Horecakledij

Horecakledij kan voor veel verschillende doeleinden worden gebruikt. Natuurlijk is het eerst waaraan gedacht wordt is de horeca, een bar of restaurant waar je een hapje kan eten. Maar ook voor een festival of evenement kan deze kleding goed van toepassing zijn. Vaak zijn de medewerkers gekleed in een shirt met een broek erbij. Hier staat het logo of naam van het betreffende bedrijf hierop. De bediening heeft meestal een schort erbij aan om zich te beschermen tegen al het eten en drinken wat zij aan de tafels reserveren. Wanneer er iets om mocht vallen dan is niet meteen dit shirt vies, maar alleen het schort.

Horecakledij
Horecakledij

Aparte horecakledij

Al vanaf 2016 zijn de leren sloven en schorten in het leven geroepen. Vooral in de horeca zie je dit steeds vaker. Dit materiaal is erg stevig en kan de medewerker beschermen. Beschermen tegen bijvoorbeeld een kom hete soep die op het dienblad omvalt. Een schort gemaakt van katoen zal hiervoor geen bescherming kunnen bieden, maar een leren model daarentegen wel.

Suit Up is een bedrijf waar je dit leren model schort kan bestellen. Zij kunnen uit voorraad leveren via gerenommeerde leveranciers. Hierdoor is het mogelijk om een geheel eigen draai aan een bepaald model te geven. Denk hierbij aan een andere afwerking of een sloof bedrukt met een eigen logo.