Winkelbeveiliging

Het fijne van winkelbeveiliging

De laatste jaren neemt het aantal overvallen en de hoeveelheid incidenten binnen winkels behoorlijk toe. In winkels, waar veel mensen samenkomen, liggen dit soort situaties nu eenmaal snel op de loer. Wat kunt u hier als ondernemer tegen doen? Het inschakelen van winkelbeveiliging is een effectieve manier om uw winkel veilig, gastvrij en prettig te houden. Lees in dit blog wat winkelbeveiliging voor u en uw winkel doet.

Veiligheid en gastvrijheid

Goede winkelbeveiliging is er niet alleen maar om uw winkel veilig te stellen, het is er ook om voor een gevoel van gastvrijheid te zorgen. Het is voor het personeel en voor de klanten belangrijk dat een beveiliger dit doet. Een goede winkelbeveiliger ziet er dan ook altijd representatief uit. Hierdoor zorgt winkelbeveiliging voor het gewenste preventieve effect. Winkelbeveiligers zijn gespecialiseerd in het opmerken van gedrag dat afwijkt of zelfs ronduit verdacht is.

Verantwoordelijkheden winkelbeveiliger

In welke sector uw winkel zich ook bevindt, een goede winkelbeveiliger gaat altijd op de juiste en gepaste manier om met ongewenste situaties. Een winkelbeveiliger doet altijd het volgende in uw winkel:
  • Deurbeleid en gastheer: een beveiliger heet mensen welkom en weert eventuele ongewenste gasten.
  • Herkennen van verdacht gedrag: verdacht gedrag is vaak het eerste signaal dat er een ongewenste situatie gaat ontstaan. Een winkelbeveiliger is opgeleid om dit te herkennen en er adequaat op te reageren.
  • Dieven aanhouden: een winkelbeveiliger is bevoegd om winkeldieven aan te houden volgens vaste protocollen.
  • Fouilleren en visitatie: bij voldoende aanleiding, mag een winkelbeveiliger verdachten van diefstal fouilleren. Bij genoeg redenen en verdenking mag er zelfs tot visitatie worden overgegaan.

Uw klanten veilig en prettig

Winkelbeveiliging is er niet alleen maar om mogelijke dieven te weren en om agressiviteit te voorkomen. Het bestaat ook vooral om uw klanten veilig te houden en ze een prettige winkelervaring te bezorgen. Het zou uiteraard niet goed zijn als klanten uw winkel links laten liggen omdat er regelmatig agressie plaatsvindt. Winkelbeveiliging zorgt ervoor dat klanten weten dat ze in uw winkel veilig zijn en dat ze er welkom zijn. Zo weet u dat de huisregels worden gerespecteerd en dat u elke dag met een gerust hart de deuren open kunt gooien. Vond u dit een leuk blog? Lees er hier dan nog een paar.