Bij de aanschaf van een auto hoort vanzelfsprekend ook een verzekering. Het aanbod in autoverzekeringen is groot en je kunt een keuze maken bij verschillende maatschappijen. Om de voor jou juiste verzekering te kiezen, kun je op internet op een eenvoudige manier verschillende verzekeringen vergelijken. Dit doe je met behulp van een autoverzekering simulatie.

Autoverzekering simulatie
Bij een simulatie ga je op de site van een verzekeringsmaatschappij op zoek naar de autoverzekeringen. Als je deze gevonden hebt, kun je een aantal gegevens invullen en wordt op basis daarvan de voor jou meest geschikte verzekering met bijbehorende premie bepaalt. Je vult een aantal persoonlijke gegevens in, zoals je geboortedatum maar ook hoe lang je al een rijbewijs hebt. Als je ooit eerder een ongeluk of schade aan je auto gehad hebt, dien je dat uiteraard ook in te vullen. Altijd schadevrij rijden kan positief uitpakken voor de hoogte van de premie. Niet alleen je eigen gegevens zijn belangrijk, ook die van de auto. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de oorspronkelijke waarde van auto (ook de huidige waarde is natuurlijk van belang), het bouwjaar, de brandstof, het aantal gereden kilometers en de staat waarin de auto verkeert. Al deze factoren kunnen van invloed zijn op de premie en het soort verzekering dat je ervoor af sluit.

Kijk en vergelijk
Voordat je ook daadwerkelijk overgaat tot het afsluiten van een autoverzekering, raden we je aan om eerst goed alle polisvoorwaarden door te lezen. De goedkoopste verzekering is niet altijd de beste voor iedereen, ook al bespaar je er natuurlijk wel kosten mee. Als je dat graag wilt, vergelijk dan de verschillende aanbiedingen. En kijk vooral goed wat er allemaal meeverzekerd wordt en wat je zelf graag verzekerd wilt zien. Als de ene verzekering nu net niet dekt wat jij graag wilt, kijk dan gewoon nog verder. Je kunt er vanuit gaan dat een verzekering die voordeliger is, minder vergoed en dat bij een uitgebreidere autoverzekering veel meer gedekt wordt. Je betaalt dan ook wel meer premie, maar hoeft je nergens zorgen over te maken als je schade aan je auto hebt. Na het doen van de simulatie zit je nog nergens aan vast. De verzekeraar kan je naar aanleiding van de simulatie een offerte sturen. Deze offerte is voor een bepaalde tijd geldig en daar dient de verzekeraar zich ook aan te houden. Stel dat er een leuke aanbieding aan de verzekering verbonden zit, dan kan de verzekeraar daar niet onderuit en kun jij er gebruik van maken. Als je de offerte ontvangen hebt, ben je nog niet verplicht om voor deze verzekering te kiezen. Lees altijd goed de voorwaarden door en wanneer je twijfelt, doe je er verstandig aan om nog een aantal andere autoverzekeringen te bekijken en zo nodig voor een andere te kiezen als eerdere je niet bevallen.