natuurlijke vitamines bestellen

Vitamines zijn voedingsstoffen die in kleine hoeveelheden voorkomen in eten en drinken. Deze dragen bij aan een normale groei en ontwikkeling en om gezond te blijven. Daarom kun je natuurlijke vitamines bestellen die erg goed zijn voor je gezondheid. 

Vitamines heb je nodig voor allerlei functies in je lichaam, maar van bepaalde vitamines kun je wel wat extra gebruiken. 

Soorten vitamines

Er zijn enorm veel verschillende soorten vitamines en ze hebben allemaal weer een andere functie. Er zijn in totaal dertien vitaminen bekend. Het varieert van vitamine A tot vitamine E. Ook bestaat er een vitamine K, maar dit is geen echte vitamine. Vitamine K wordt voor een belangrijk deel in ons lichaam aangemaakt door bacteriën in de dikke darm. We hebben verschillende soorten vitamine B’s. Er werd gedacht dat het vitamine B-complex 1 vitamine was, maar later werd er ontdekt dat het om meerdere vitamines ging. 

Wat doen de vitamines?

Vitamine A is belangrijk voor het gezichtsvermogen, een gezonde huid en de vorming van bloedvaten en slijmvliezen. De B-vitaminen zijn neurologische vitamines en zorgen voor de stofwisseling in ons lichaam. Vitamine C verhoogt de weerstand, speelt een rol bij het gezond houden van steunweefsel, botten,tanden en bloedvaten en bevordert de opname van ijzer. Vitamine D zorgt voor sterke tanden en botten en een goede weerstand en vitamine E speelt een rol in de versterking van het afweersysteem.