Ben jij een (thuis)kantoor aan het inrichten? Krijgt de keuken een make-over? Of ben je op zoek naar een eettafel waar je jaren mee kunt doen? Dan ben je op zoek naar een goed werkblad. Je wil natuurlijk een werkblad waar je fijn gebruik van kunt maken. Het moet stevig zijn, jaren mee kunnen en tegen een stootje kunnen. In het geval van een aanrechtblad moet het ook tegen water kunnen. Daarnaast is de uitstraling van het werkblad belangrijk. Het moet goed bij de rest van het interieur passen en je een fijn gevoel geven. Dan is een massief houten werkblad precies wat je zoekt.

Toepasbaar in elke ruimte

Een massief werkblad is toepasbaar in elke ruimte. Zelfs in vochtige ruimtes kan een houten werkblad ingezet worden. In dat geval moet het hout wel adequaat behandeld worden. Er zijn veel verschillende soorten werkbladen verkrijgbaar, waardoor er altijd wel eentje is die perfect aansluit bij jouw smaak. Hout heeft altijd een unieke natuurlijke uitstraling. Afhankelijk van de houtsoort en de afwerking kan het paneel er robuust, stoer of juist verfijnd uitzien. Hierdoor is het goed te combineren met diverse stijlen. Het maakt dus niet uit of je een landelijk, klassiek of industrieel interieur hebt, een massief werkblad past altijd.

Lang genieten van jouw werkblad

Afgezien van de uitstraling heeft een massief werkblad nog een groot voordeel. Als het blad op de juiste manier onderhouden wordt, zal het erg lang meegaan. Afhankelijk van het gebruik moet het blad op de juiste manier behandeld en onderhouden worden. Zo is het in de keuken nodig dat het blad waterafstotend wordt gemaakt. De hardheid van het hout zal bepalen hoe snel een werkblad beschadigd. Het fijne aan hout is wel dat je het na verloop van tijd opnieuw kunt schuren en oliën. Dan zal het werkblad er weer uitzien als nieuw en weer jaren meekunnen.