Eik is een lichtgele tot bruine hardhouten houtsoort, met brandende groeiringen die goed zichtbaar zijn op de achterplanken, met een bleker spinthout, min of meer breed en goed gedifferentieerd. Eik is een referentie geworden voor zijn esthetiek, sterkte, lange levensduur … Bovendien is massief eiken kopen perfect voor buitengebruik vanwege zijn duurzaamheid. Eiken bevat veel tannine. In vochtige omgevingen en buitengebruik wordt het gebruik van roestvrijstalen schroeven en spijkers aanbevolen, aangezien de tannine het ijzer aantast. Wees voorzichtig bij het lijmen om vlekken door een reactie van de lijm met de tannine te voorkomen. Voor schroeven en spijkeren zijn geleidegaten nodig vanwege de hardheid van het hout.

Massief eiken kopen: kenmerken en toepassingen

Het kernhout heeft een heterogene structuur met een zeer uitgesproken poreuze zone: lichtgeel tot bruin van kleur , met opvallende stralende vlammende jaarringen op de plaat. Zijn gemiddelde dichtheid bedraagt 700 kg /m3.

Massief eiken kopen wordt veelzijdig aangewend voor:

  • Binnen- en buitenschrijnwerk (kozijn, deur, raam, trap, plinten, etc.)
  • Terras, plantenbakken, slagbomen, poort, palen, steiger, balken
  • Parket, lambrisering, bekleding
  • Meubelmakerij, beeldhouwwerk, draaiwerk
  • Kozijnen, vakwerk, balken
  • Tonnen, karren, enz.

Schrijnwerkers beschrijven het hout als eenvoudig te bewerken, zolang je goed geslepen gereedschap hebt, met een goed eindresultaat.

We zijn begaan met het milieu

Creëer eenvoudig al uw op maat gemaakte meubels en accessoires met onze op maat gesneden massief eiken kopen. Heeft u één of meerdere houtzaagprojecten op maat in gedachten? Onze massief eiken panelen zijn verkrijgbaar in verschillende diktes voor elk type project: plank, tv-meubel, bureau, werkblad … Werkbladen, op maat gemaakte planken, massief houten meubelen, bij ons zijn al onze massief houtsoorten FSC gecertificeerd. Dat wil zeggen dat ze respect hebben voor natuurlijke hulpbronnen en het bos, dus aarzel niet om onze online configurator te gebruiken om al uw mooiste projecten bij ons uit te voeren!