speed verslaving

België, het land van chocolade, bier, de Ardennen en vlaamse frieten. Naast al deze fantastische kenmerken is het ook het land van grootse festivals waar jaarlijks vele wereldartiesten hun podium vinden. Vandaag ga ik het hebben over een aantal van deze grote festivals en waarom het zeker een bezoekje waar is.

Rock Werchter

Allereerst het pop- en rockfestival wat ieder jaar plaatsvind in het plaatje Werchter is een waar spektakel voor jong en oud. Rond eind Juni/ begin Juli komen hier duizenden fans bij elkaar om te genieten van mooie muziek, spectaculaire lichtshows en overal een gezellige sfeer. Tot 1999 was het festival een samenvoeging van een ander festival met de naam Tourhout-Werchter. Sinds die tijd zijn het twee gescheiden festivals geworden met de naam Rock Werchter en TW classics, wat plaatsvind in de plaats Turhout. Artiesten zoals Metallica, Coldplay, Radiohead en Ed Sheeran stonden al op het podium en jaarlijks komen daar vele bekende namen bij. De organisator van het festival, Herman Schueremans, heeft al zes keer de ‘Arthur Award for best festival’ in handen mogen ontvangen van de International Live Music Conference.

Tomorrowland

Onder vele die genieten van elektronische muziek is de naam Tomorrowland zeker wel bekend. Het festival word verspreid over twee weekenden om genoeg fans een sprookjesachtige ervaring te laten beleven. Het festival bevat zo’n 15 podia waar grote namen zoals Martin Garrix, Armin van Buuren, Marshmello en Tiesto ieder jaar klaar staan om er een spectaculaire show van te maken. Het festival kenmerkt zich niet alleen door de muziek maar ook prachtige lasershows, vuurwerk en circusacts rondom de artiesten heen.

Pukkelpop

Het Belgische Pukkelpop is een jaarlijks popfestival in Hasselt. Het festival vind plaats in Augustus en duurt bij elkaar drie dagen. Het festival is ontstaan in 1985 en is vernoemd naar het clubhuis van oprichter Mahassine met de naam De Pukkel waarin hij een humanistische jeugdbeweging oprichtte met de naam Humanistische Jongeren Leopoldsburg. Op het festival is er een mix van wereldartiesten zoals Post Malone, maar ook lokale artiesten zijn te vinden tussen de line up.

Voor iedereen die er graag op uit gaat en vele festivals of andere feestjes bezoekt, ben je misschien wel eens in de verleiding gekomen tot het nuttigen van verboden middelen. Zo is een speed verslaving of andere drugsverslaving een groter risico wanneer je er veel op uit gaat en plaatsen bezoekt waar deze middelen wellicht sneller worden aangeboden. Schaam je vooral niet om hiervoor hulp te zoeken. Verslavingszorg staat ten alle tijden voor je klaar en zelfs op festivals zijn er EHBO posten aanwezig die je op het moment zelf kunnen ondersteunen.